Woonkamer inrichten

Hoe een moderne woonkamer te versieren

Van meubelopstelling tot schaal, wij delen moderne designideeën voor het creëren van een stijlvolle en functionele moderne woonkamer.

Moderne woonkamermeubels en verlichting.

Vandaag de dag is de grote kamer het kloppende hart van het moderne huis. Deze open leefruimte – typisch verbonden met de keuken en met zowel moderne eet- als woonkamermeubelen – is de plek waar familie en vrienden samenkomen, dineren, huiswerk maken en zich vermaken. Natuurlijk kan het inrichten en inrichten van een open, gevarieerde ruimte een uitdaging zijn. Om ons te adviseren over grote moderne woonruimte-ideeën hebben we ons gewend aan het in Chicago gevestigde interieurontwerpbureau Studio Gild, en de oprichters Jennie Bishop, Melissa Benham, en Kristen Ekeland. Veel van de huidige projecten van het bureau bevatten “dramatische open ruimtes met gecombineerde keuken-, woon- en eetzones”, zegt Bishop. “Deze lay-outs werken goed in een grote verscheidenheid aan woningen, stijlen en geografische locaties.”

YLighting: Wat zijn je top tips voor het inrichten van een moderne woonkamer?
Studio Gild: Een grote ruimte afbakenen is belangrijk en het is meer dan alleen het in elkaar zetten van verschillende zitopstellingen. We gebruiken graag tapijten met een groot oppervlak die de omtrek van de ruimte volgen om een oversized kamer te verzachten en te verenigen. We houden er ook van om kleinere tapijten te leggen om de verschillende gebieden verder te definiëren. Een ingebouwde banketbakkerij kan een nis verankeren en onderscheidt zich van het loungegedeelte. Door het creëren van een focusgebied met een open haard of televisie kan de hoofdopstelling van de stoelen worden georiënteerd, en met een deel van de stoelen in de richting van de keuken kunnen deze twee gebieden met elkaar in gesprek blijven.
Blauw, focuspunt vloerkleed in de woonkamer.
Stretchtent huren

YL: Welke stukken zijn geschikt voor grote ruimtes, zoals sectionalen en grotere salontafels?
SG: Om een juiste schaal te creëren in dit soort ruimtes en om het gevoel te vermijden dat de zitplaatsen op postzegelgrote schaal moeten worden ingericht, is een grotere inrichting nodig. Een sectionaal of bank zelf zou kunnen fungeren als ruimteverdeler, die aangeeft waar de keuken eindigt en het woongedeelte begint. De LRG Sectionele Sofa is om deze reden een geweldig stuk en is zowel comfortabel als mooi vanuit alle perspectieven – wat belangrijk is in een open ruimte waar de inrichting vanuit verschillende richtingen kan worden bekeken.

Extra lange banken, zoals de Place Three Seater Sofa, werken ook goed in grote ruimtes. Ik zou hem koppelen aan de grote Eyre Coffee Table, die een even sterke aanwezigheid heeft en de zithoek kan aarden. De Carlisle Coffee Table is vrij groot, maar door het kooivormige onderstel voelt hij licht en luchtig aan. Het is altijd goed om visueel gewichtig meubilair in balans te brengen met stukken die meer organisch en open van structuur zijn.
Moderne, lichtgrijze sectionele bank
LRG Sectionele Sofa van ARTLESS

YL: Een grote kamer bevat vaak ruimtes voor zowel wonen als eten. Kunt u advies geven over het vinden van eettafels en banken die goed samenwerken als een moderne woonkamermeubelset?
SG: Kies er een uit om het statement stuk te zijn. Als het de bank is, laat de eettafel dan subtiel zijn. En hou er rekening mee dat subtiel nog steeds dramatisch kan zijn, alleen niet al te competitief. De eetkamerstoelen kunnen ook een statement zijn, maar de twee grootste stukken moeten niet allebei vechten voor het podium. Vaak kan een consoletafel achter de bank dienen als eetbuffet en de barrière vormen die nodig is om elke ruimte af te bakenen en de bank en de eetstoelen wat ademruimte te geven. De Saarinen Eettafel is altijd een goede keuze voor open ruimtes, omdat het er zowel formeel als casual uit kan zien en een brug kan slaan naar een moderne en traditionele inrichting. Het ronde blad en het slanke tulpenonderstel maken het mogelijk om de tafel gemakkelijk op te trekken tot een banket of hoekbank.
Moderne marmeren ronde eettafel.
Saarlinnen Ronde Eettafel van Knoll

YL: Wat zijn sommige opbergstukken die je leuk vindt in een grote kamer?
SG: De Phase Shelf is geweldig voor het weergeven van accessoires en het opslaan van boeken. Het zou goed werken als een moderne étagère aan weerszijden van een open haard. Het toevoegen van een hoge boekenkast aan een open ruimte helpt bij het creëren van een focusruimte en voegt, net als kunst, een laagje visuele interesse toe aan de muren. De LAX-serie 3X Shelf with Base is een mooie credenza om een TV op te zetten, of om onder een TV aan de wand te plaatsen. Het verbergt gemakkelijk AV-apparatuur en toont ook boeken of objecten.
Moderne, grijze en blauwe opbergrekken.
Margo-plank van BDI

YL: Wat zijn enkele zitplaats-ideeën om het vermaak te vergemakkelijken?
SG: We plaatsen vaak unieke banken binnen de zitopstelling, zodat ze kunnen worden verplaatst voor extra zitplaatsen op een feestje. Bovendien houden we er bij banketten van om de bank tot ver buiten de tafel te laten lopen, zodat er een plek is om te gaan zitten zonder het gevoel te hebben dat je aan tafel moet zitten. Een die we erg leuk vinden is de Platte Bench van Alice Tacheny.

Zetels van Derore. De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet.